15 december – nieuws over corona in de Gelderhorst
Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

Op maandagavond, 14 december, heeft premier Rutte weer een persconferentie gegeven. De maatregelen worden verscherpt omdat het aantal besmettingen in Nederland nog steeds toeneemt. Er moeten harde maatregelen genomen worden om corona terug te dringen. Ook in het Zorghuis zijn er meer corona-besmettingen. Op alle etages zijn verschillende bewoners besmet. Het goede nieuws is dat de eerste bewoners weer uit isolatie komen.

Het Zorghuis blijft gesloten voor bezoek. Als er sprake is van terminale zorg of ernstig zieke bewoners is bezoek toegestaan na overleg met de EVV’er.
De zorgafdeling Noorderlicht in nieuwbouw Pauw is nog vrij van besmettingen. Zolang in Noorderlicht geen besmettingen zijn geconstateerd kunnen deze bewoners bezoek ontvangen in de bezoekersunit.

In de 4 torens Zelfstandig Wonen zijn op dit moment enkele bewoners besmet met het corona virus. Bezoekt u de dagbesteding in de Tulp of Jasmijn? De dagbesteding de Tulp blijft open voor bewoners van Zelfstandig Wonen. De Jasmijn is gesloten, de medewerkers worden ingezet in het Zorghuis.

Wij vragen u zich te houden aan de geldende maatregelen: houdt afstand, draag een mondkapje (ook over uw neus) en was vaak uw handen met zeep.
Als u klachten heeft (hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts) moet u een afspraak maken met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen).

Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

We willen de nieuwsberichten over corona (2x per week) zoveel mogelijk via email versturen. We ontvangen daarom graag uw mailadres. Als u een mail stuurt naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer krijgt u voortaan de nieuwsberichten via de mail.

Wij hopen u spoedig beter nieuws te kunnen brengen.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder