5 januari – Nieuws over corona in de Gelderhorst
Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

De situatie in het Zorghuis wordt langzaam beter.
Op etage 5 zijn alle bewoners sinds vandaag uit isolatie. Alle besmette bewoners van etage 5 zijn een periode in isolatie geweest en zijn minimaal 48 uur klachtenvrij.
Op de andere etages in het Zorghuis worden nog 10 bewoners in isolatie verzorgd. De inschatting, van de artsen, is dat de isolatie van deze bewoners, binnen een week, kan worden opgeheven.
Morgen, op 6 januari zijn alle bewoners die tot op heden niet besmet waren met het corona virus nog een keer preventief getest. Donderdag hopen we alle uitslagen van deze testen binnen te hebben.
Als alle bewoners uit isolatie zijn worden alle etages, na een grondige schoonmaak, ‘vrij van corona’ verklaard. We gaan dan langzaam terug naar het ‘normaal’ van voor de uitbraak.
U wordt hier in de volgende brief nader over geïnformeerd.

Het Zorghuis blijft nog even gesloten voor bezoek. Als er sprake is van terminale zorg of ernstig zieke bewoners is bezoek toegestaan na overleg met de EVV’er
De zorgafdeling Noorderlicht in nieuwbouw Pauw is nog vrij van besmettingen. Zolang in Noorderlicht geen besmettingen zijn geconstateerd kunnen deze bewoners bezoek ontvangen in de bezoekersunit.
De militair verpleegkundige die vanaf eerste kerstdag in het Zorghuis heeft gewerkt is op 6 januari voor het laatst. Ons eigen verpleegkundig team is dan voldoende op sterkte.

In de 4 torens Zelfstandig Wonen zijn op dit moment 6 bewoners besmet met het corona virus.

Wij vragen u opnieuw zich te houden aan de geldende maatregelen: houdt afstand, draag een mondkapje (ook over uw neus) en was vaak uw handen met zeep.
Als u klachten heeft (hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts) moet u een afspraak maken met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen). Als u niet zelf een test aanvraag kunt doen kunt u het beste de hulp in roepen van uw familie of mantelzorger.

U heeft vast ook gehoord dat er een corona vaccin is. De (zorg)medewerkers worden als eerste gevaccineerd. Onze medewerkers krijgen hiervoor deze week een uitnodiging in de bus. Zij kunnen zich vanaf 18 januari bij de GGD laten vaccineren. Wij stimuleren ons personeel om zich te laten vaccineren. Er is nog geen nader bericht over het vaccineren van bewoners.

Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

We willen de nieuwsberichten over corona (vanaf volgende week 1x per week) zoveel mogelijk via email versturen. We ontvangen daarom graag uw mailadres. Als u een mail stuurt naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer krijgt u voortaan de nieuwsberichten via de mail.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder