Nieuws over corona in de Gelderhorst
Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

Op dinsdagavond, 8 december hebben premier Rutte en minister de Jonge weer een persconferentie gegeven. De maatregelen blijven hetzelfde omdat het aantal besmettingen in Nederland niet afneemt. Ook in het Zorghuis zijn er meer corona-besmettingen. Op alle etages zijn verschillende bewoners besmet. En helaas is een bewoner overleden aan de gevolgen van corona.

Een aantal van de besmette bewoners heeft matige klachten. Enkele bewoners zijn ernstig ziek. Gisteren is de GGD naar de Gelderhorst gekomen om alle bewoners in het Zorghuis te testen (die nog niet waren getest). De uitslagen van deze testen zijn nog niet bekend. Het Zorghuis blijft gesloten voor alle bezoek. Als er sprake is van terminale zorg of ernstig zieke bewoners is bezoek toegestaan na overleg met de zorg.
De zorgafdeling Noorderlicht in nieuwbouw Pauw is nog vrij van besmettingen. Zolang in Noorderlicht geen besmettingen zijn geconstateerd kunnen deze bewoners bezoek ontvangen in de bezoekersunit.
In de 4 torens Zelfstandig Wonen heeft op dit moment 1 bewoner corona.
Bezoekt u de dagbesteding in de Tulp of Jasmijn? De dagbesteding blijft open voor bewoners van Zelfstandig Wonen.
Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl
(corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

We willen de nieuwsberichten over corona (2x per week) zoveel mogelijk via email versturen. We ontvangen daarom graag uw mailadres. Als u een mail stuurt naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer krijgt u voortaan de nieuwsberichten via de mail. De brieven worden ook opgehangen bij de voordeur van de Roodborstje, Goudvink, Kolibrie en Pauw.

Wij hopen u spoedig beter nieuws te kunnen brengen.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder