Nieuws over corona in de Gelderhorst
Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

De situatie in het Zorghuis is weer iets beter dan vorige week.

Op etage 4 en 5 zijn alle bewoners nu uit isolatie.
Op de andere etages in het Zorghuis worden nog 6 bewoners in isolatie verzorgd. Een drietal besmettingen zijn nieuw. De arts bepaalt wanneer de isolatie kan worden opgeheven. Dat zal op zijn vroegst eind januari zijn.

Het Zorghuis blijft nog gesloten voor bezoek. Als er sprake is van terminale zorg of ernstig zieke bewoners is bezoek toegestaan na overleg met de EVV’er.
De zorgafdeling Noorderlicht in nieuwbouw Pauw is nog vrij van besmettingen. Bewoners van Noorderlicht en etage 4 en 5 mogen bezoek ontvangen in de bezoekersunit.

Vaccinatie van bewoners
U heeft er in de krant of op TV mogelijk al van gehoord.
Zorginstellingen kunnen hun bewoners vanaf maart-april laten vaccineren tegen corona.
Dit geldt in de Gelderhorst alleen voor de bewoners in het zorghuis en Noorderlicht.
In het komend voorjaar zal ook worden gestart met het vaccineren van zelfstandig wonende oudere mensen zoals u. Uw huisarts zal u hierover berichten. En als wij er meer over weten zullen wij u ook informeren.

Wij vragen u opnieuw zich te houden aan de geldende maatregelen: houdt afstand, draag een mondkapje (ook over uw neus) en was vaak uw handen met zeep.
Als u klachten heeft (hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts) moet u een afspraak maken met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen). Als u niet zelf een test aanvraag kunt doen kunt u het beste de hulp in roepen van uw familie of mantelzorger.

Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

Deze nieuwsberichten over corona per email ontvangen? Stuur een mail naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder