Nieuws over corona in de Gelderhorst

De situatie in het Zorghuis is weer iets beter dan vorige week.
Naast etage 4 & 5 en Noorderlicht is nu ook etage 1, de Horizon, uit isolatie. De bewoners van deze etages kunnen weer naar buiten en mogen ook weer een vaste bezoeker ontvangen in de bezoekersunit. Zoals eerder aangegeven is dagbesteding Jasmijn weer open. De bewoners uit het Zorghuis en Zelfstandig Wonen, die een indicatie hiervoor hebben, zijn daar weer welkom van maandag tot en met donderdag.
Er wordt nog 1 bewoner in isolatie verzorgd op etage 2.
Etage 2 en 3 worden op zijn vroegst op 1 februari ‘schoon’ verklaard.
Onder voorwaarde dat er zich geen besmettingen op de etages voordoen voor genoemde data.

Vaccinatie van bewoners
De aankomende vaccinatieronde in de Gelderhorst geldt alleen voor de bewoners in het Zorghuis en Noorderlicht. Inmiddels zijn deze bewoners hierover geïnformeerd. Deze bewoners worden gevaccineerd op 4 februari a.s.
Er wordt binnenkort ook gestart met het vaccineren van zelfstandig wonende oudere mensen zoals u. Uw huisarts zal u hierover berichten. En als wij er meer over weten zullen wij u ook informeren.

Wij vragen u opnieuw zich te houden aan de geldende maatregelen:
– Ontvang maar 1 bezoeker per dag op 1 moment
– Houdt afstand,
– Draag een mondkapje (ook over uw neus)
– Was vaak uw handen met zeep.

Wij verzoeken u het mondkapje of het faceshield ook te dragen als u in de gangen of hallen van de torens verblijft.
Als u klachten heeft (hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts) moet u een afspraak maken met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen). Als u niet zelf een test aanvraag kunt doen kunt u het beste de hulp in roepen van uw familie of mantelzorger.

Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

We sturen de nieuwsberichten zoveel mogelijk via email. Als u een mail stuurt naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer krijgt u voortaan de nieuwsberichten via de mail. Als u zich al heeft opgegeven hoeft dat niet meer.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder