Nieuws over corona in de Gelderhorst

Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

In de torens Zelfstandig Wonen zijn een aantal bewoners besmet met het corona virus en een van de besmette bewoners is helaas afgelopen week overleden. Er is momenteel nog 1 bewoner in het ziekenhuis opgenomen. De andere in het ziekenhuis opgenomen bewoners zijn gelukkig weer thuis.

De situatie in het Zorghuis is goed.
Het gehele zorghuis is uit isolatie. De bewoners van alle etages kunnen weer naar buiten en mogen ook weer een vaste bezoeker ontvangen in de bezoekersunit.

Vaccinatie van bewoners
Deze bewoners zorghuis worden gevaccineerd op donderdag 4 februari a.s.
Er wordt binnenkort ook gestart met het vaccineren van zelfstandig wonende oudere mensen zoals u. Uw huisarts zal u hierover berichten. En als wij er meer over weten zullen wij u ook informeren. Dus helaas nu nog geen nieuws daarover.

Wij vragen u opnieuw zich te houden aan de geldende maatregelen:
– Ontvang maar 1 bezoeker per dag op 1 moment;
– Houdt afstand;
– Draag een mondkapje (ook over uw neus);
– Was vaak uw handen met zeep.

Wij verzoeken u het mondkapje of het faceshield ook te dragen als u in de gangen of hallen van de torens verblijft.
En de avondklok geldt ook voor het terrein van de Gelderhorst. U mag wel naar uw balkon of tuintje.

Heeft u klachten? Hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts? Maak dan een afspraak met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen). Als u niet zelf een test aanvraag kunt doen kunt u het beste hulp vragen van uw familie of mantelzorger.

Voor algemene vragen en antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

We sturen de nieuwsberichten zoveel mogelijk via email. Als u een mail stuurt naar receptie@gelderhorst.nl met uw naam en woningnummer krijgt u voortaan de nieuwsberichten via de mail. Als u zich al heeft opgegeven hoeft dat niet meer.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,

Judith Reiff, bestuurder