Nieuws over corona in de Gelderhorst

Beste bewoner van Zelfstandig Wonen,

In de torens Zelfstandig Wonen waren meerdere bewoners besmet met het corona virus. De situatie is daar nu ook beter. De besmette bewoners zijn uit isolatie en er liggen geen bewoners meer in het ziekenhuis.

De situatie in het Zorghuis is goed.
Vanaf maandag 8 februari mogen de bewoners weer in kleine groepjes in het restaurant eten. De spelletjes avond wordt ook weer georganiseerd voor een kleine groep. Vanaf zaterdag 13 februari mogen bewoners van het zorghuis weer 1 bezoeker per dag ontvangen in hun eigen appartement.

Vaccinatie van bewoners
Er is inmiddels ook gestart met het vaccineren van zelfstandig wonende oudere mensen.
Een aantal van u heeft al een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen via de huisartsenpost Gelderse Vallei. U kunt zelf een afspraak maken met de GGD voor de vaccinaties.
Als dit lastig is voor u kunt u er ook voor kiezen om bij de Gelderhorst te worden gevaccineerd. De huisarts komt dan vaccineren bij de Gelderhorst.
Wij verzoeken u, om het aan uw eigen huisarts of Dorien de Graaf (POH) door te geven als u door de huisarts bij de Gelderhorst gevaccineerd wilt worden.
Het is echter nog niet duidelijk wanneer er dan zal worden gevaccineerd omdat de huisartsen nog geen vaccins kunnen bestellen.
Zodra wij daar meer over weten informeren wij u hierover.

Bericht voor deelnemers Tulp en Jasmijn
Vanwege de gladheid op het terrein van de Gelderhorst mogen de deelnemers van de Tulp en Jasmijn vanaf maandag 8 februari binnendoor via het Zorghuis naar de dagbesteding lopen. Dit gebeurt onder begeleiding van een medewerker. Zodra de sneeuw weg is en het terrein weer goed begaanbaar is moet u helaas weer buitenom naar de dagbesteding gaan.

Dit wordt de laatste wekelijkse brief die u van ons ontvangt. Wij sturen u vanaf nu alleen een bericht als daar aanleiding toe is. De coronamaatregels blijven nog steeds geldig.

Corona regels
Wij vragen u opnieuw zich te houden aan de geldende maatregelen:
– Ontvang maar 1 bezoeker per dag op 1 moment
– Houdt afstand,
– Draag een mondkapje (ook over uw neus)
– Was vaak uw handen met zeep.

Wij verzoeken u het mondkapje of het faceshield ook te dragen in de gangen of hallen van de torens.
Als u klachten heeft (hoesten, hoofdpijn, spierpijn en/of koorts) moet u een afspraak maken met de GGD om u te laten testen (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen). Als u niet zelf een test aanvraag kunt doen kunt u het beste de hulp in roepen van uw familie of mantelzorger.

Voor algemene antwoorden verwijzen wij u graag naar onze website www.gelderhorst.nl (corona info) of de website van het RIVM. Als er nieuwe ontwikkelingen in de Gelderhorst zijn leest u dat op onze website www.gelderhorst.nl.

Namens het Coördinatieteam Infectie Preventie
Hartelijke groet,
Judith Reiff, bestuurder