Uitleg van coronacheck-app
Hallo! Ik ga u hier uitleggen wat de CoronaCheck-app is en wat u ermee kan doen. Ik laat ook zien hoe u in de app coronabewijzen kan maken. Wilt u eerst meer weten over coronabewijzen? Klik dan op de knop ‘coronabewijzen’.

Met de CoronaCheck-app maakt u uw coronabewijzen. En als u een coronabewijs gemaakt hebt wordt deze handig in de app bewaard. Zo hebt u ze altijd bij de hand als u een coronabewijs nodig hebt.

U kunt de CoronaCheck-app vinden in de Apple Appstore of in de Google Playstore. Zoek op ‘coronacheck’. De app ziet er zo uit.

Als u de app voor het eerst opent krijgt u uitleg over de app. Klik steeds op ‘Volgende’ om door te gaan. Lees de privacyverklaring door. Klik dan op ‘Volgende’.

U komt nu op dit scherm. Hier komen straks uw coronabewijzen te staan. Klik op ‘Bewijs toevoegen’ om een coronabewijs te maken.

U kunt 3 soorten coronabewijzen maken met de CoronaCheck-app. Er is een testbewijs een herstelbewijs en een vaccinatiebewijs. Ik leg van elk soort coronabewijs uit hoe u deze maakt.

Een testbewijs krijgt u als u kort geleden door de GGD of door ‘Testen voor toegang’ bent getest. Had u geen corona en was uw test negatief? Dan kan u een testbewijs maken. Klik op de knop ‘Testbewijs’ en ik vertel u hoe u dat doet.

Een herstelbewijs krijgt u als u in de afgelopen 6 maanden corona had en toen door de GGD bent getest. U hebt nu geen corona meer. Klik op de knop ‘Herstelbewijs’ en ik vertel u hoe u een herstelbewijs maakt.

Een vaccinatiebewijs krijgt u als u één of twee prikken hebt gehad met een vaccin tegen corona. Wilt u weten hoe u een vaccinatiebewijs maakt? Klik dan op de knop ‘Vaccinatiebewijs’.

Kijk hier ziet u uw coronabewijzen. Wilt u een coronabewijs bekijken of laten zien? Bijvoorbeeld als u op reis bent of als u naar een evenement of activiteit gaat? Klik dan op ‘Bekijk QR’.

Zo ziet een QR-code met uw coronabewijs er uit. Laat de QR-code zien als er om gevraagd wordt. Bijvoorbeeld als u op reis bent of als u naar een evenement of activiteit gaat. Klik op het pijltje om terug te gaan naar uw coronabewijzen.

Van sommige coronabewijzen worden twee soorten gemaakt. Eén die u in Nederland gebruikt en één die u in het buitenland gebruikt. Dat noemen we ‘internationaal’. Kies hier waar u uw bewijs wilt gebruiken.