Werken

Werken in De Gelderhorst

De Gelderhorst is uniek. Nergens in Europa bestaat zo’n groot woon- en zorgcentrum voor oudere Doven. Niet alleen bewoners, ook veel medewerkers zijn doof of slechthorend. Werkzoekende Doven die gebarentaal beheersen, hebben bij ons een streepje voor. Ook zonder kennis van gebarentaal, ben je welkom. Want wat je nog niet beheerst, kun je leren. Je krijgt in werktijd cursussen gebarentaal en verdiept je in de dovencultuur.

Werken in De Gelderhorst is bijzonder én leuk. De sfeer is informeel. Je ondersteunt de bewoners persoonlijk met zorg, dienstverlening of communicatie. Naast een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je veel ruimte je verder te ontwikkelen.

Een actueel overzicht van vacatures vind je op deze site en op onze Facebook-pagina. Voor meer informatie: afdeling P&O, 0318-698100, PenO@gelderhorst.nl

 

Cursussen communicatie en dovencultuur
Als nieuwe medewerker krijg je in werktijd een aantal cursussen om je vertrouwd te maken met De Gelderhorst en haar bewoners, de dovencultuur en de communicatieve leef- en werkomgeving waarin je werkt. Ook het omgaan met doof-blinde bewoners maakt deel uit van het cursuspakket.
Beheers je bij binnenkomst geen gebarentaal, dan krijg je ook les in de Nederlandse Gebarentaal. Na het eerste jaar verwachten we dat je op basisniveau in gebarentaal communiceert. Je krijgt daarna jaarlijks bijscholingen. We streven naar minimaal A2-niveau voor alle medewerkers. Het ERK – Europees referentiekader voor talen – vormt de basis voor ons taalonderwijs.
De Gelderhorst heeft hiervoor eigen docenten in dienst. Zij ondersteunen je bij het leren en gebruiken van gebarentaal in de praktijk. Met het evalueren van je leerresultaten houd je zicht op je ontwikkeling. Vaardigheden en competenties zijn onderdeel van het jaargesprek.

Stageplaatsen

In De Gelderhorst zijn verschillende mogelijkheden om stage te lopen. Bijvoorbeeld in de zorg niveau 2 Helpende, Niveau 3 verzorgende ig of verpleegkundige niveau 4.

Als activiteitenbegeleider zijn er in Nederland 2 richtingen: gehandicaptenzorg en specifieke doelgroepen. Deze laatste hebben wij in De Gelderhorst.

We hebben een eigen keuken en restaurant. Je kunt stage lopen in de keuken bijvoorbeeld bij het bereiden van het eten of in de bediening.

Denk je dat een stage bij De Gelderhorst jou interesse heeft maar zit de stage die jij zoekt er niet bij laat me dat dan even weten. Ben je gebarentaalvaardig mail mij dan je CV, je stagedagen en om welke stage het gaat.
Rianne van de Glind,
mail r.vandeglind@gelderhorst.nl

Vrijwilligers

In De Gelderhorst werken meer dan 100 vrijwilligers. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Als vrijwilliger kunt u van alles doen. Bijvoorbeeld koffie schenken, meehelpen bij de gym of wandelen met een bewoner.
Wilt u ook vrijwilliger worden? Kijk dan op de speciale pagina voor vrijwilligers.

Vacatures

Kijk voor alle vacatures op onze vacature-pagina

Even binnen kijken

Medewerkers aan het woord

Medewerkers aan het woord