De Gelderhorst krijgt een nieuwe voorzitter raad van toezicht
Ede, 16 januari 2024. De Gelderhorst in Ede krijgt een nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Na twee termijnen draagt de huidige voorzitter, drs. I.C. (Iske) ter Haar, formeel per 1 juli a.s. het stokje over aan mr. E.C. (Eveline) Ruinaard. Mevrouw Ruinaard maakt met ingang van januari deel uit van de raad van toezicht en benut de komende maanden onder andere om nader kennis te maken met deze bijzondere organisatie.

De Gelderhorst is een unieke zorgorganisatie. Alle cliënten van De Gelderhorst zijn namelijk doof. Oudere doven. En niet alleen de cliënten: ook 40% van alle medewerkers is doof of (zeer) slechthorend. Nergens in Nederland en zelfs niet in Europa is er zo’n groot centrum voor oudere doven. Bewoners en medewerkers komen dan ook uit het hele land om in Ede te komen wonen of werken. Nederlandse Gebarentaal is de voertaal. De Gelderhorst is daarmee een huis vol gebaren.

Eveline Ruinaard is bekend met de dovengemeenschap en de dovencultuur. Ook is zij enigszins vertrouwd met de Nederlandse Gebarentaal. In haar dagelijkse functie als voorzitter van de Geschillencommissie en directeur van het Kifid draagt zij bij aan toegankelijke, deskundige en onpartijdige geschiloplossing als alternatief voor de rechtspraak. Daarnaast vervult zij elders een toezichthoudende rol.

De komende tijd zal vanwege het verstrijken van de tweede termijnen van de huidige leden de raad van toezicht stapsgewijs verder worden vernieuwd. De nieuwe voorzitter heeft daar een belangrijke rol in. De huidige raad heeft er het volste vertrouwen in dat dat bij haar in goede handen zal zijn.