Zelfstandig wonen

Op het terrein van De Gelderhorst staan vier woontorens met 117 appartementen voor Zelfstandig Wonen. De appartementen zijn bedoeld voor oudere Doven vanaf 50 jaar. U zult zich snel thuis voelen bij De Gelderhorst waar Doven onder elkaar zijn en gebarentaal de standaard is. In deze appartementen woont u zelfstandig. Zelfstandig wonen betekent dat u huur, gas, water, licht en verzekeringen zelf betaalt. U regelt zelf de verhuizing en richt zelf uw appartement in. Als u zo’n appartement wilt, komt u eerst op een wachtlijst te staan. Het duurt meestal enkele jaren voordat u aan de beurt bent. Er is geen medische indicatie nodig voor deze appartementen. U huurt een appartement via De Gelderhorst van de eigenaar Habion.

Bouwtekening torens

Voorbeeld van een appartement Zelfstandig Wonen in de torens achter het hoofdgebouw.

Bouwtekening Pauw

Voorbeeld van een appartement Zelfstandig Wonen in de Pauw.

Even binnenkijken:

Zorg en ondersteuning

Als bewoner van een appartement Zelfstandig Wonen kunt u hulp krijgen als u een indicatie heeft. Zo kan iemand een indicatie hebben voor huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging of individuele begeleiding. Met de indicatie individuele begeleiding kunt u bijvoorbeeld naar het spreekuur van de maatschappelijk werker. Ook kunt u een maaltijd bij de receptie bestellen of eten bij De Gelderhorst.

Voorzieningen

In alle appartementen is een beeldtelefoon aanwezig en zijn er flitslampen. U tekent een huurcontract én een contract voor alarmering. U bent zo op het alarm van De Gelderhorst aangesloten in geval van nood.

Activiteiten

De Gelderhorst organiseert veel activiteiten. Tegen betaling bent u welkom bij de verschillende clubs van het Zorghuis: de sjoelclub, klaverjasclub, gymclub enzovoorts. Zelfstandig Wonen heeft een eigen commissie voor bewoners. Deze bewonerscommissie houdt u op de hoogte van wat er speelt in De Gelderhorst en komt voor uw belangen op. Heeft u een indicatie, dan bent u welkom bij dagbesteding De Tulp.

Dagbesteding de Tulp

Dagbesteding De Tulp in De Gelderhorst is speciaal voor oudere Doven die zelfstandig wonen. Bij de dagbesteding vindt u veel gezelligheid van Doven onder elkaar. U drinkt samen koffie en thee, en luncht samen. Er zijn leuke sociale en creatieve activiteiten. U kunt deelnemen aan de dagbesteding als u een indicatie voor dagbesteding heeft. Deze indicatie voor dagbesteding vraagt u aan bij de gemeente. Maatschappelijk werk van De Gelderhorst helpt u met het aanvragen als u dat wilt.

Inschrijven/aanmelden

Wilt u in een appartement van Zelfstandig Wonen wonen? Dan moet u zich inschrijven en komt u op de wachtlijst te staan. Vul daarvoor het inschrijvingsformulier in. Kijk voor meer informatie bij Maatschappelijk werk.

Verhuizing naar De Gelderhorst

Als u verhuist naar een appartement Zelfstandige Wonen krijgt u van De Gelderhorst een formulier om u in te schrijven bij de gemeente Ede. Vergeet u niet zelf alle adreswijzigingen door te geven. U geeft zelf uw nieuwe adres door aan uw zorgverzekeraar, uw krant, tijdschriften enzovoorts.

Maatschappelijk werk

Onze maatschappelijk werkers ondersteunen bewoners en toekomstige bewoners. Wij geven antwoord op uw vragen over welzijn, wonen, verhuizen en financiën. Wij helpen u ook als u naar De Gelderhorst wilt verhuizen. Als u zich inschrijft voor een appartement, dan komen we als het nodig is bij u langs. We kijken dan wat de mogelijkheden zijn. En we houden u op de hoogte van de wachtlijst. We hebben ook een spreekuur, dan kunt u bij ons komen voor vragen. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen via de mail.
maatschappelijkwerk@gelderhorst.nl

Even binnenkijken in één van de torens ZW

Iedere woning heeft een ruime woonkamer en een grote slaapkamer. Bekijk het filmpje voor een indruk van de woning.

Een bewoner vertelt

"Ik voel me thuis tussen andere doven ouderen. Ik kan hier met iedereen communiceren, ook met de medewerkers.”