Nieuws over corona in de Gelderhorst
De situatie in het Zorghuis wordt langzaam beter. Alle bewoners van de 4e en 5e etage zijn nu uit isolatie en kunnen weer naar buiten. Op de andere etages in het Zorghuis worden nog bewoners in isolatie verzorgd. Wanneer de isolatie kan worden opgeheven is nog niet bekend.

De militairen zijn vertrokken. De militair verpleegkundige die vanaf eerste kerstdag in het Zorghuis heeft gewerkt was op 6 januari voor het laatst.

Het Zorghuis blijft nog gesloten voor bezoek. Maar als er sprake is van terminale zorg of ernstig zieke bewoners is bezoek na overleg toegestaan.

De zorgafdeling Noorderlicht in nieuwbouw Pauw is nog vrij van besmettingen. Bewoners van Noorderlicht en bewoners van etage 4 en 5 kunnen bezoek ontvangen in de bezoekersunit.

Zorginstellingen kunnen hun bewoners laten vaccineren tegen corona. Het is nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren. Dat geldt ook voor het vaccineren van de bewoners van Zelfstandig Wonen.

En dan nog dit: Wat een mooie actie van de buurt om ons te steunen. Op initiatief van een buurtbewoonster hingen er ruim 50 T-shirts met bemoedigende woorden rondom de Gelderhorst om ons een hart onder de riem te steken. De actie werd door bewoners en medewerkers erg op prijs gesteld. Dank!