Sectie NGT viert 10-jarig bestaan in De Gelderhorst

De Sectie NGT is een van de dertien secties van de Vakvereniging Leraren Levende Talen. Deze vakvereniging is speciaal voor docenten Nederlandse Gebarentaal (inclusief Dovencultuur en NmG). Op 17 november 2018 mochten wij ons 10-jarig bestaan vieren op het Gelderhorst. In totaal waren er 57 docenten NGT en andere professionals aanwezig. Onze viering was niet compleet zonder de bewoners van De Gelderhorst. Wij hadden hen speciaal uitgenodigd omdat wij onze diepe dank voor hun moedertaal wilden uitspreken en wij zonder hen geen les konden geven in de Nederlandse Gebarentaal.
Het symposium had twee workshops-rondes waarbij een viertal workshops werden gegeven door: Onno Crasborn over zijn stichting, Een Groots Gebaar: een levende taal naar een bloeiende taal; Tobias de Ronde gaf uitleg over zijn Masterproef Jongerentaal in NGT; Sarah Muller gaf de workshop Etymologie van Gebaren en het Gebarenartelier en Beppie van den Bogaerde gaf de workshop Profiel van een docent Gebarentaal.

Vijf jaar geleden hadden wij al een mooie ervaring met De Gelderhorst, toen mochten we vijf kaarsjes uitblazen. Dit symposium heeft, met dank aan Fred Pasman en Judith de Reiff-de Groen, onze verwachtingen overtroffen. Wat was het voortreffelijk goed geregeld, onze complimenten. Ook willen wij de andere medewerkers en natuurlijk de bewoners hartelijk danken voor jullie aanwezigheid en wij hopen dat ook u genoten heeft.

Met vriendelijk gebaargroet,

Gera Vonk-Huisjes

Voorzitter VLLT-sectie NGT