De Gelderhorst communiceert met SmartLockr veilig en compliant aan de NTA 7516

Wij gebruiken het platform van SmartLockr voor de uitwisseling van privacygevoelige informatie. Dit platform biedt ons de mogelijkheid om al deze informatie op een veilige manier uit te wisselen. Daarnaast is SmartLockr NTA 7516 gecertificeerd en dat betekent dat wij als organisatie ook volledig voldoen aan deze norm. Dat is belangrijk, omdat dit wordt gevraagd bij de uitwisseling van gezondheidsgegevens via e-mail. Wij kunnen dan ook met trots mededelen dat wij voldoen aan deze hoge standaard, als het aankomt op de veilige uitwisseling van gevoelige data.

E-mails en bestanden die u van de Gelderhorst ontvangt via SmartLockr, kunnen op verschillende manieren worden geopend. Hier zullen wij de diverse opties uitleggen:

Bericht openen met wachtwoord
De verzender heeft de mogelijkheid om een beveiligd bericht te verzenden. Dit betekent dat u dit bericht alleen met een wachtwoord kunt openen. Dit wachtwoord is automatisch aangemaakt door SmartLockr en ontvangt u dan ook per e-mail. Dit wachtwoord dient u te kopiëren en te plakken in het veld waar dit wordt gevraagd. Alleen op deze manier is het bericht te lezen. Heeft u geen wachtwoord ontvangen? Dan kunt u het best contact opnemen met de verzender.

Bericht openen met een SMS-code
Voor extra beveiliging kan de verzender kiezen voor twee-factor authenticatie: dit betekent dat het bericht is beveiligd met een SMS-code.
U ontvangt eerst een “SmartLockr notificatie”, dat er een beveiligd bericht naar u is verzonden. Vervolgens gebruikt u de SMS-code (die u heeft ontvangen op uw mobiele nummer) in het gevraagde veld. Daarna maakt nu zelf nog (eenmalig) een wachtwoord aan, waarna u toegang krijgt tot het bericht. Als u dit proces eenmaal hebt doorlopen, dan hoeft u dit de volgende keer niet te herhalen. SmartLockr maakt gebruik van Single Sign-on en zal u na de eerste keer authentiseren herkennen. Inloggen zal de eerstvolgende keren dan ook sneller gaan.

Reageren op een veilig verzonden e-mailbericht
U kunt eenvoudig reageren op een verzonden bericht. Door dit direct vanuit het verzonden bericht te doen, blijft u in de veilige SmartLockr omgeving. Zowel uw reactie, als ook een meegestuurd bestand, zullen dan veilig worden verzonden. Wilt u liever zien hoe het voor u als ontvanger werkt? Bekijk dan deze video.

Belangrijk om te weten
Wijzigingen in een telefoon nummer of e-mailadres moeten altijd aan ons worden doorgegeven. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat u veilig blijft communiceren.

Over SmartLockr
Met SmartLockr garanderen wij dat wij gegevens op de juiste manier uitwisselen. Het platform versleutelt alle data, verzendt deze via een veilige weg en slaat alles ook versleuteld op. Op deze manier heeft niemand toegang tot de data, behalve de verzender en u als geauthentiseerde ontvanger. Hoe? Door de inzet van slimme technologieën, waardoor de kans op het maken van fouten tijdens het e-mailproces kan worden verkleind.

Meer over SmartLockr vindt u hier.