Vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Onze vrijwilligers zijn heel belangrijk voor ons. Ze leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze bewoners en maken het wonen in De Gelderhorst zo aangenaam mogelijk. Vrijwilligers helpen bij allerlei dagelijkse activiteiten, zoals bij een spelletjesavond, koffie schenken, uitjes, computergebruik enzovoorts. De Gelderhorst is bijzonder en daarom vragen we bepaalde kennis en vaardigheden van onze vrijwilligers.

In De Gelderhorst werken veel vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator doet de planning, inventariseert wensen en onderhoudt de contacten met de vrijwilligers. Ook werft ze de nieuwe vrijwilligers.

Ook vrijwilliger worden?

Wat vragen we?

  • communicatief vaardig (ook een duidelijke lichaamstaal en mimiek)
  • maakt makkelijk contact en sociaalvaardig ingesteld
  • flexibele instelling
  • kennis van of affiniteit met de dovengemeenschap
  • graag enige ervaring in de gezondheidszorg
  • een Verklaring Omtrent Gedrag

De aanmeldingsprocedure

Lijkt het u leuk? En kunt u voor langere tijd als aan de slag als vrijwilliger?

Na uw aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de coördinator en eventueel ook met de contactpersoon van een activiteit. Daarna volgt een screening op communicatieve vaardigheden. Als het gesprek en de screening positief verlopen, krijgt u vrijwilligersovereenkomst met een proefperiode van twee maanden. In deze periode kunnen we aan elkaar wennen en kunt u kijken of het werk u bevalt. Na deze proefperiode volgt een evaluatiegesprek. Dan kijken we samen of we verder gaan.

Hebt u belangstelling?

Bekijk de openstaande vacatures voor vrijwilligers.

Of neem contact op met de vrijwilligerscoördinator: vrijwilligerscoordinator@gelderhorst.nl